Wednesday, July 29, 2015

Sah Najib songlap 2.4b


Muhyiddin mengakui Najib songlap duit 2.4billion. Tak masuk lagi 2 juta untuk first lady bershopping.

Umno masih kuat menyokong Najib, Muhyiddin pula dilabel sebagai pengkhianat. Parti ini sudah rosak secara total.

Buletin utama memaparkan berita sarkas. Mungkin media prima anggap rakyat malaysia sebodoh kerbau.

Ada yang menuduh ia komplot diantara Mukhriz dan Muhyiddin untuk menjatuhkan Najib. Perkara pokok, benar atau tidak dalam akaun bank Najib pernah ada duit sebanyak 2billion.?

Apa kaitan Rosmah dengan Ihsan perdana sehingga syarikat tersebut memberi duit sebanyak itu.?

Kalau benar 1MDB dan kerajaan telus sudah pasti soalan mudah mudah Tun M mampu dijawab oleh barisan kabinet.

Kerani despatch antara yang ditahan pasukan khas. Isu negara, isu melibatkan duit berbillion hanya peon yang ditahan. Peon itu dipercayai pemilik syarikat yang ada kaitan dengan 1MDB.??

Rakyat tidak akan percaya dengan Najib selagi dia tidak mengeluarkan saman atau memaksa Muhyiddin menarik balik tuduhannya,

Atau Tan Sri Muhyiddin mahu kerajaan umno runtuh disebabkan duit itu adalah dana pilihanraya yang lepas.?

3 comments:

 1. Kalau slip bayar masuk bank sebanyak rm2.6 bilion tu x ada, maknanya fitnahlah tu. Cuba minta tunjuk buktinya? Tapi kalau dari sarawak repot, WSJ dan TDM memang x leh dipercayai. Lagipun ini macam hearsay je, sapa2 boleh lakunkan, perkara begini x laku dimahkamah. Kenapa penyiasat x jumpa pun slip bank berkenaan di1MDB jika ia benar? Atau dalam penyata kewangan nya?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sila Ikut kronologi dr awal Cayman Island ,trg TIA, 1mdb, Hollywood, awak akn fhm knp satu Malaysia kecoh lupakn parti politik save Malaysia.

   Delete
  2. Sila Ikut kronologi dr awal Cayman Island ,trg TIA, 1mdb, Hollywood, awak akn fhm knp satu Malaysia kecoh lupakn parti politik save Malaysia.

   Delete